Siirry sisältöön

Yrittäjyyskasvatus on lapsille ja nuorille suunnattua kasvatusta, jonka tavoitteena on vahvistaa työelämä- ja opiskeluvalmiuksia. Yrittäjyyskasvatuksen myötä opitaan taloustaitoja ja valmiuksia toimia yrittäjänä. Tavoitteena on edistää toimimista aktiivisena yhteiskunnan jäsenenä ja lisätä positiivista suhtautumista opiskeluun ja työelämään. Yrittäjyyskasvatuksessa tärkeää on toiminnallisuus, tekemällä oppiminen ja yhdessä tekeminen. Varhaiskasvatuksen ja oppilaitosten tärkeitä yhteistyötahoja ovat yritykset ja työelämän edustajat.

Yrittäjyyskasvatuksen polku on rakennettu Yrittäjyyskasvatushanke Tulevaisuuden Osaajat TULOS aikana. Polun rinnalle on rakennettu yrittäjyyskasvatuksen käsikirja, johon on kuvattu tarkemmin erilaisia mahdollisia toimenpiteitä liittyen yrittäjyyskasvatukseen. Polun yhteyteen on liitetty vuosikello, johon on koottu työelämään ja yrittäjyyskasvatukseen liittyviä teemaviikkoja ja teemapäiviä.

Yrittäjyyskasvatushanke Tulevaisuuden Osaajat

Yrittäjyyskasvatushanke Tulevaisuuden Osaajat on vuoden 2022 elokuun alussa käynnistynyt, Iisalmen kaupungin hallinnoima hanke. Hankkeen päätavoitteena on luoda ja saada vakiinnutettua Iisalmeen yhtenäinen yrittäjyyskasvatuksen polku varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle niin, että hankkeen jälkeen Iisalmessa on yrittäjyyskasvatukselle malli ja resurssit jatkototeutusta varten.

Tule mukaan tekemään yhteistyötä!

Yrittäjyyskasvatusyhteistyöhön mukaan voi ilmoittautua sähköpostitse mervi.huurinainen@iisalmi.fi

Ota yhteyttä

Aiheesta lisää

Linkit aukeavat uuteen välilehteen.

Iisalmen 4H-yhdistys

Iisalmen 4H-yhdistys ry on yrittäjyyskasvatuksen aktiivinen toimija alueella. 4H-yhdistyksen kautta nuorilla on mahdollisuus saada tietoa ja tukea oman 4H-yrityksen perustamiseen. Yhdistys tarjoaa myös erilaista toimintaa lapsille ja nuorille edistäen heidän hyvinvointia. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.