Siirry sisältöön

Iisalmi on kauniiden vesistöjen ympäröimä seutukaupunki Ylä-Savossa, Vitostien varrella.

Paitsi kansainvälisistä menestystarinoista yritysrintamalla, Iisalmi tunnetaan myös monipuolisesta liikunta- ja kulttuuritarjonnastaan —täällä jokaisen on helppo olla elämänsä kunnossa!

Iisalmi tarjoaa edullista asumista, loistavia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä leppoisaa meininkiä. Iisalmessa eivät välimatkat päätä huimaa; täällä pääset helposti liikkumaan kaikkialle pyörällä tai vaikka kävellen.

Oppilaitokset

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Savonian Iisalmen kampuksella koulutetaan sosiaali- ja terveysalan sekä luonnonvara-alan asiantuntijoita. Monialainen kampus sijaitsee Iisalmen keskustan läheisyydessä.

Lue lisää monipuolisesta mahdollisuuksista alla olevasta linkistä (avautuu uuteen välilehteen):

SnellmanEDU

SnellmanEDU järjestää avointa yliopisto-opetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikursseja, lasten yliopistotoimintaa, ikääntyvien yliopistotoimintaa, abi- ja lukiolaiskursseja, yleisöluentoja sekä muuta yleissivistävää koulutusta. Kesäyliopisto on Pohjois-Savon alueella toimiva, alueellista yhteistoimintaa edistävä koulutus- ja kulttuuriorganisaatio.

Tutustu tarjontaan alla olevasta linkistä (avautuu uuteen välilehteen):

Opiskelijan asuminen Iisalmessa

Iisalmessa opiskelijat voivat asua edullisesti lähellä palveluita ja omaa oppilaitostaan. Petterinkulma tarjoaa edullisia ja hyväkuntoisia asuntoja, jotka sijaitsevat monipuolisesti eripuolilla Iisalmea. Soluasuntojen lisäksi Petterinkulmalta löytyy myös perheasuntoja. Asuntohaku on päällä jatkuvasti, joten voit jättää asuntohakemuksesi Petterinkulman nettisivuilla sähköisesti ajankohdasta riippumatta!

Lisätietoja asumisen mahdollisuuksista:

Nuorten palvelut

Nuorisopalveluilla on erilaisia toimintamuotoja ryhmätoiminnasta, tapahtumiin ja retkiin sekä koulujalkautumisista kursseihin.


Nuorisoneuvosto

Iisalmen Nuorisoneuvosto INN on nuorten virallinen edustaja Iisalmessa. Iisalmen nuorisoneuvosto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Sen tarkoituksena on ajaa nuorten etua ja edistää sekä kehittää nuorten elinoloja ja ajanviettomahdollisuuksia Iisalmessa.

Tutustu toimintaan (linkki avautuu uuteen välilehteen):

Töitä opintojen ohessa?

Ylä-Savon seutu on tunnettu monista kansainvälisestikin menestyneistä yrityksistä.

Koe Iisalmi

KOE IISALMI tarjoaa koeasumisen mahdollisuuksia Iisalmessa. Kiireneutraali Iisalmi kutsuu kansainvälisiin kesätöihin ja nauttimaan ihmisenmyötäisestä elämästä.

Koe Iisalmi

Ajankohtaista

OPETOP-koulutusten kevään 2024 valinnat on julkaistu

Oulun yliopisto käynnistää syksyllä 2024 Kajaanissa varhaiskasvatuksen ja erityisopetuksen monimuotokoulutuksia. Opinnot toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Kajaanin ja Iisalmen kaupunkien erillisrahoituksella.

Tulotietojen toimittaminen elokuussa 2024 alkavalle varhaiskasvatuksen toimintakaudelle

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut määräytyvät perheen koon, tulojen sekä lapsen varhaiskasvatuksessa vietetyn ajan perusteella. Asiakasperheiden tulot tarkastetaan vuosittain.

Edlevo appin selainversion linkki muuttuu

Edlevo App -järjestelmässä on uusi linkki.

Iisalmen kaupungin avoin varhaiskasvatus sai Vuoden Lapsellinen Teko -diplomin Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:ltä

Vuoden Lapsellinen Teko luovutetaan henkilölle tai taholle, joka toimii lapsen oikeuksien puolustajana.