Siirry sisältöön

Tervetuloa töihin ja meidän työkaveriksi Ihmeiden Iisalmeen!

Iisalmen kaupunki on nykyaikainen, turvallinen ja vakaa kuntatyönantaja, jonka henkilöstöpolitiikka on perustunut jo pitkään kaupungin arvoihin ja kaupunkistrategiaan.

Käytännön toteutumista edistetään aktiivisesti ”Houkutteleva ja huolehtiva työnantaja”- toimenpideohjelmalla. Teemme henkilöstötyötä pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti sekä tuloksia seuraten ja niihin reagoiden.

Arvostamme ja tuemme työntekijöiden halua kehittää omaa osaamistaan, työtään ja hyvinvointiaan. Pyrimme siihen, että jokainen saisi tehdä työtään innostuneesti omilla vahvuuksillaan ja kokisi työnsä mielekkääksi. Luottamus, avoin vuorovaikutus, toisen kunnioittaminen ja henkilöstön osallistaminen työnsä ja työyhteisönsä kehittämiseen ovat meille toimivan työyhteisön perusta, jonka haluamme pitää vahvana.

Kaupungin oma, monilta yhteistyöorganisaatioilta toiminnastaan kiitosta saanut henkilöstöpalvelut-yksikkömme palvelee työntekijöitämme yhdessä esihenkilöiden kanssa työuran kaikissa vaiheissa aina rekrytoinnista eläkkeelle jäämiseen saakka, ”ruuhkavuosia” unohtamatta.

Kesätöissä ihmeidenmahdollistajana

Kesätyöntekijä kaavoituspalveluissa

Nainen istuu penkillä

Tervehdys! Olen Milla ja työskentelen Iisalmen kaupungin kaavoituspalveluissa. Opiskelen kolmatta vuotta maisema-arkkitehtuuria pääkaupunkiseudulla ja onkin ollut opettavaista nähdä, miten suunnittelutyö toteutuu ja näkyy Iisalmen kokoisessa kaupungissa. 

Työtehtäväni painottuvat käynnissä olevaan Ikäihmisten kaupunki -hankkeeseen, jonka tavoitteena on kehittää Iisalmen kaupunkiympäristöä ikäihmisten kannalta paremmaksi. Työskentelen avustavissa suunnittelutehtävissä ensimmäistä kertaa ja koen saaneeni kaiken tuen ja kannustuksen alusta alkaen. Työpäiväni koostuvat niin maastokäynneistä, puistoalueiden kartoittamisesta kuin teoriatietojen tutkimisesta. Tällä hetkellä koostan omien havaintojeni ja teoriatietojen perusteella raporttia, jossa pohditaan esteettömyyden toteutumista.

Työtä esteettömyyden edistämiseksi

On ollut motivoivaa päästä vaikuttamaan esteettömyyden edistämiseen ja näkemään käytännössä mitä työ suunnittelupalveluissa sisältää. Koen, että työni vaikuttaa myös laajalti asukkaiden hyvinvointiin ja viihtymiseen, koska esteettömyyden tavoite on tehdä kaupunkiympäristöstä jokaiselle saavutettavaa.

Kesän aikana olen tehnyt yhteistyötä kaavoitusasiantuntijoiden kanssa ja olen päässyt monipuolisesti osallistumaan niin yhteisiin palavereihin, työpajoihin kuin vierailukäynneille. Koen, että ilmapiiri työyhteisössä on ollut kannustava ja neuvojen kysyminen on ollut helppoa ja mutkatonta. Tukea ja vastuuta on ollut sopivissa määrin ja olen päässyt rohkeasti haastamaan itseäni. 

Palautumista ulkoilmassa

Työn vilskeessä pyrin pitämään sopivasti taukoja ja varmistamaan palautumiseni myös työpäivän aikana. Tietokoneellani on taukoliikuntasovellus, joka myös kannustaa kokeilemaan uusia taukoliikkeitä. Hyvällä säällä käyn myös syömässä lounasta ulkopöytien äärellä. 

Iisalmessa asuminen on sujunut hyvin ja olen arvostanut luonnonläheisyyttä. Erityisesti rantareitit ovat mielestäni upeat ja tykkäänkin työpäivien jälkeen kävellä reiteillä äänikirjaa kuunnellen. Iisalmessa on helppoa liikkua myös ilman autoa ja palvelut ovat hyvin saatavilla. Myös ihmiset ovat helposti kohdattavissa ja ystävällisiä.

Liikennepuisto – ohjaaja

Moi! Olen Kaisa ja työskentelen liikennepuisto-ohjaajana lasten liikennepuistossa. Työpäivieni aikana opetan lapsille liikennesääntöjä, ohjeistan puiston käytänteistä ja varmistan, että ajaminen sujuu kaikilla mutkattomasti. Lisäksi huolehdin puiston turvallisuudesta ja siisteydestä. Puistossa on myös kesän aikana viikko-ohjelmaa, jonka myötä olen päässyt valmistelemaan erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia.

Liikennepuistossa työskentelemme tiiminä muiden ohjaajien kanssa. Liikumme eri puolilla puistoa kukin vuoroin eri paikoissa. Pystymme tukemaan ja auttamaan toisiamme aina tarpeen vaatiessa.

Arvokas kokemus

Hain tähän työtehtävään, koska olen aikaisemminkin työskennellyt lasten kanssa ja se on minulle luontevaa. Olen lähdössä syksyllä opiskelemaan luokanopettajaksi, joten työnkuva ja ajankohta sopivat minulle täydellisesti. Aikaisemmin olen työskennellyt ohjaajana lasten kesäleireillä ja valmentajana urheilujoukkueessa. Aikaisemmat kokemukset ovat auttaneet minua paljon. Verraten niihin, liikennepuisto-ohjaajana turvallisuus ja lasten ohjeistaminen korostuvat. 

Kesäpäivien riemua

Parasta työssäni ovat kohtaamiset lasten kanssa. On palkitsevaa nähdä miten iloisia ja innokkaita lapset ovat puistossa vieraillessaan. On ihanaa olla mukana mahdollistamassa näin iloisia kesäkokemuksia. Kesän aikana olen kehittynyt lasten parissa työskentelyssä ja keskustelutaidoissa.

Kiireneutraaliutta toteutan työssäni jaottelemalla työtehtäviä eri työkavereiden kanssa. Etenkin hellepäivinä on tärkeää muistaa pitää taukoja ja käydä juomassa. Joustamme aina tarpeen mukaan ja tuemme toinen toisiamme. Näin kaikki jaksavat ja voivat hyvin.

Vapaa-ajalla palaudun kavereiden ja perheen kanssa aikaa viettäen. Myös musiikin kuuntelu ja pyöräily rentouttavat. Olen kotoisin Iisalmesta ja kaupunki on mielestäni mukavan pieni. Palvelut ovat lähellä ja Iisalmessa on hyvät harrastusmahdollisuudet.

Museotyöntekijä

Hei! Olen Emmi ja työskentelen museotyöntekijänä Juhani Ahon museolla. Työtehtäviini kuuluvat museo-oppaana toimiminen, asiakkaiden opastaminen, sosiaalisen median markkinointi sekä tilojen ylläpito.  Olen myös mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa museolla järjestettäviä tapahtumia.  

Opastetuilla museokierroksilla esittelen Juhani Ahon lapsuutta ja pappilan historiaa. Kierrosten pituudet suunnitellaan asiakaslähtöisesti ja näin myös niiden sisällöt vaihtuvat. Oppaan työssä on tärkeää tiivistää tietonsa tarpeeksi ymmärrettävästi ja muokata kierrosta asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Pyrin myös syventämään osaamistani jatkuvasti. Olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja antiikista, jonka vuoksi myös tiedonhaku on ollut itselleni luontevaa.

Oppimisen paikka

Aluksi minua hieman jännitti, kuinka nopeasti oppisin uudet sisällöt. Oppiminen on ollut kuitenkin nopeaa ja museo on tosiaankin oppimisen paikka. Tietoa karttuu niin kirjallisuudesta kuin toisilta työntekijöiltä. Tärkeintä on aito kiinnostus ja halu oppia uutta. 

Kesän aikana olen oppinut valtavasti paikallishistoriasta ja on ollut mielenkiintoista tutustua Juhani Ahon elämään ja pappilan historiaan. Museolla on myös muitakin näyttelyitä niin polkupyöräilyn historiasta, Koljonvirran taistelusta kuin perhokalastuksesta. 

Parasta työssäni ovat ympäristö, uuden oppiminen ja ihmiskohtaamiset. Olen päässyt monipuolisesti jakamaan tietämystäni vierailijoille ja oppinut tuomaan tietoani selkeästi esille. Koen, että esiintymiskokemukseni ja ohjaustaitoni ovat myös parantuneet.

Koti Iisalmessa

Olen kotoisin Iisalmesta ja koen, että kaupunki on juuri sopivan kokoinen. Täällä voi elää rauhassa maaseudulla ja silti olla lähellä palveluita. Savolaiset ihmiset ovat myös rentoja ja ystävällisiä. Juttelemme toisillemme helposti ja muuallakin päin Suomea savolaiset kyllä tunnistaa jo kaukaa!   

Agrologiharjoittelija

Tervehdys! Olen Sampo ja työskentelen tämän kesän agrologiharjoittelijana Iisalmen kaupungin maaseutupalveluissa. Juuri tämä harjoittelupaikka kiinnosti minua, koska työnkuva oli monipuolinen ja olin kuullut tehtävästä paljon hyvää. Opiskelen neljättä vuotta agrologiaa Savonialla ja tämä on ensimmäinen alan virkatyöhön liittyvä kokemus. Harjoittelu on ollut erilainen ja täysin muista kokemuksista poikkeava.

Toimistolla työhöni kuuluu asiakaspalvelua, lomakkeiden käsittelyä ja rekisteröinnin ylläpitoa. Päivät ovat olleet äärimmäisen monipuolisia ja yksikään päivä ei ole samanlainen. Teen myös maastokäyntejä viranhaltijoiden mukana. Käynnit pitävät sisällään petovahinko käynnit, pellon käyvän hinnan määrittämisen käynnit, sekä hukkakauraan liittyvät katselmukset ja tarkistukset. 

Asiantuntevaa palvelua

Suurin osa työstäni on asiakaspalvelua. Vastailen niin Iisalmen alueen yrittäjien, maanomistajien kuin tilallisten kysymyksiin puhelimitse ja sähköpostitse. Asiakaspalvelussa on tärkeää toimia asiantuntevasti ja selkeästi. Kysymykset ovat vaihtelevia ja tärkeää onkin hallita kokonaisuus ja palvella asiakkaita parhaimman mukaan.

Työskentelen pääosin Iisalmen pisteellä, mutta osan viikkoa olen myös muilla lähialueen toimistoilla. Voin aina kysyä neuvoa kollegoiltani, jos päivien aikana tulee kysyttävää. Tukea ja kannustusta olen saanut kattavasti koko harjoitteluni ajan. Muutenkin työilmapiiri on ollut erinomainen.

Jatkuvaa oppimista

Kesän aikana olen oppinut valtavasti uusia asiasisältöjä. Tehtävät voivat osaltaan olla myös vaativia, mutta myös sillä tavoin työ on antoisaa. Oppimista tapahtuu koko ajan. Olen kehittynyt erilaisten säädösten ja määräysten tulkitsemisessa ja myös osaaminen erilaisten järjestelmien ja lomakkeiden parissa on kehittynyt. On myös ollut kiinnostavaa nähdä paraatipaikalta, miten uuden tukiohjelman käyttöönotto on tapahtunut. Uskon, että tämän kesän jälkeen minulla on tukeva pohja ja osaamista kaikista osa-alueista.

Twist – kesäohjaaja

Hei kaikki! Olen Mikko ja työskentelen Twist-kesäohjaajana. Työssäni ohjaan ja opastan Twist-kesätöissä olevia nuoria. Monelle nuorelle Twist-kesätyö on ensimmäinen työkokemus ja siksi ohjaaminen ja tuki on tärkeää.

Nuorten kesätyöt kestävät viikon,  joten vaihtuvuus työtehtävissä ja ryhmissä on viikoittaista. Rutiinit päivissä ovat kuitenkin samat ja ohjaajana varmistan, että kaikki sujuu hyvin. Jokaisessa ryhmässä on aina kaksi ohjaajaa, jotka jakavat vastuun yhdessä.

Vaihtelevia tehtäviä 

Työpäivieni aikana ohjaan ja opastan nuorten työntekoa ja seuraan heidän jaksamistaan. Toiset työtehtävät vaativat enemmän ohjausta kuin toiset. Työni on nopeatempoista ja myös muuttujia tulee päivien aikana. Tehtävät ovat keskenään erilaisia ja olenkin viime päivinä avustanut niin jättipalsamien kitkemisessä kuin ikkunoiden pesemisessä.

Suunnittelu- ja valmistelutehtävät ovat myös suuressa osassa työtäni. Iltapäivisin kokoonnumme muiden ohjaajien kanssa ja valmistelemme yhdessä tulevia työprojekteja. Laitamme myös kaiken valmiiksi seuraavaa päivää varten. Järjestelyt voivat sisältää niin siivousta, kaupassa käyntiä kuin valokuvien lajittelua. Teemme myös yhdessä sisältöä somekanaviin!

Hyödyllisiä taitoja

Parasta työssäni ovat erilaiset ryhmät ja heidän kanssaan työskentely. Kesätyö on auttanut minua paljon ammatillisessa kehityksessäni ja koenkin oppineeni paljon hyödyllisiä taitoja. Olen kehittynyt erityisesti ohjaamistaidoissa ja nuorten kohtaamisessa. Opiskelen parhaillaan opettajan pätevyyttä Joensuun yliopistossa ja tämä työnkuva onkin erinomainen vaihtoehto saada lisää kokemusta nuorten parissa työskentelystä. 

Tämä on kolmas vuoteni Twist-kesäohjaajana. Muutin ensimmäisen kerran Iisalmeen vuonna 2021 saman kesätyön perässä ja viihdyin niin hyvin, että olen palannut uudestaan. Työ on tuntunut omalta ja olen oppinut paljon matkan varrella. Iisalmessa olen myös viihtynyt kesäisin erinomaisesti ja voisin hyvin palata tänne myös tulevaisuudessa.

Harjoittelu tekee mestarin – ja Ihmeidenmahdollistajan!

Iisalmen kaupunki tarjoaa vuosittain harjoittelupaikkoja lukuisille opiskelijoille! Esimerkiksi varhaiskasvatuksessa on tarjolla lähihoitajiksi, varhaiskasvatuksen opettajiksi ja sosionomeiksi opiskeleville kiinnostavia harjoittelumahdollisuuksia lapsuuden ihmeellisten vuosien äärellä, ja Suomen parhaan perusopetuksen parissa opettajaharjoittelut sujuvat antoisasti!

Teknisellä toimialla erilaisten teknisten alojen opiskelijoille pyritään löytämään kiinnostavia harjoitteluprojekteja esimerkiksi kaupunkiympäristön ja toimitilojen kehittämisen parissa.

Aiheita opinnäytetöille löytyy kaupunkiorganisaation laajalta toimialueelta aina kasvatuksesta hallintoon ja kaupunki-infran suunnittelusta kulttuuripalveluihin.

Mikäli olet kiinnostunut harjoittelusta tai tekemään opinnäytetyön Iisalmen kaupungilla, jätä avoin hakemuksesi Kuntarekryssä.
Kerro hakemuksessasi, mitä olet opiskellut ja missä vaiheessa opintosi ovat. Kerro myös minkälaisesta työstä olet kiinnostunut. Mikäli olet kiinnostunut tekemään opinnäytetyösi Iisalmen kaupungilla, kerro hakemuksessasi suunnitelmasi opinnäytetyösi aiheesta. Hakemuksesi on voimassa hakijapankissa puoli vuotta sen jättöpäivämäärästä.

Mies kahvilla taukohuoneessa

Löydä oma paikkasi    ihmeidenmahdollistajien joukosta!

Tullessasi töihin Iisalmen kaupungille, pääset tekemään merkityksellistä työtä osaavassa ja innostavassa yhteisössä – työtä, jolla mahdollistetaan ihmeitä.

Tutustu merkityksellisiin avoimiin työtehtäviin!

Katso avoimet työpaikkamme (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)