Siirry sisältöön

Tervetuloa opiskelemaan Iisalmeen! Iisalmi tarjoaa edullista asumista, loistavia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä leppoisaa meininkiä. Iisalmessa eivät välimatkat päätä huimaa; täällä pääset helposti liikkumaan kaikkialle pyörällä tai vaikka kävellen.

Oppilaitokset

Ylä-Savon ammattiopisto YSAO

Ylä-Savon ammattiopisto avaa ovet työelämään. Olemme alueen, yritysten ja taidon kehittäjä, joka tekee työtä osaavamman maailman puolesta. Tarjoamme nuorille ja aikuisille ammatillista koulutusta ja järjestämme lyhytkoulutuksia. Koulutuksen voi aloittaa milloin vain, meillä on jatkuva haku. Antaa taidon näkyä.

Yhdistä kilpaurheilu ja opiskelu joustavasti urheiluakatemiassa! YSAO Asiaa -podcastissa iisalmelainen Matias Nissinen kertoo talonrakennusopinnoistaan ja niiden yhdistämisestä  koripallon pelaamiseen Siilinjärven EsaBissa. Iisalmen seudun urheiluakatemiaan voit hakea jo yhteishaun yhteydessä. 

Savon ammattiopisto

Savon ammattiopisto Iisalmen toimipaikka tarjoaa laadukasta opetusta lähihoitaja- ja merkonomikoulutuksissa nuorille. Kansainvälisyys on myös osa kouluarkea, ja opiskelija voi esimerkiksi suorittaa työssäoppimisjaksoja ulkomailla.

Lisätietoa opiskelusta Sakky:ssa (linkit avautuvat uuteen välilehteen):

Opiskelijan asuminen Iisalmessa

Iisalmessa opiskelijat voivat asua edullisesti lähellä palveluita ja omaa oppilaitostaan. Petterinkulma tarjoaa edullisia ja hyväkuntoisia asuntoja, jotka sijaitsevat monipuolisesti eripuolilla Iisalmea. Soluasuntojen lisäksi Petterinkulmalta löytyy myös perheasuntoja. Asuntohaku on päällä jatkuvasti, joten voit jättää asuntohakemuksesi Petterinkulman nettisivuilla sähköisesti ajankohdasta riippumatta!

Lisätietoja asumisesta (linkit avautuvat uuteen välilehteen):

Nuorten toiminta

Nuorisopalveluilla on erilaisia toimintamuotoja ryhmätoiminnasta, tapahtumiin ja retkiin sekä koulujalkautumisista kursseihin.

Nuorisoneuvosto

Iisalmen Nuorisoneuvosto INN on nuorten virallinen edustaja Iisalmessa. Iisalmen nuorisoneuvosto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Sen tarkoituksena on ajaa nuorten etua ja edistää sekä kehittää nuorten elinoloja ja ajanviettomahdollisuuksia Iisalmessa.

Lisätietoa löydät linkin takaa (avautuu uuteen välilehteen):


Töitä opintojen ohessa?

Ylä-Savon seutu on tunnettu monista kansainvälisestikin menestyneistä yrityksistä.

Koe Iisalmi

KOE IISALMI tarjoaa koeasumisen mahdollisuuksia Iisalmessa. Kiireneutraali Iisalmi kutsuu kansainvälisiin kesätöihin ja nauttimaan ihmisenmyötäisestä elämästä.

Koe Iisalmi

Ajankohtaista

OPETOP-koulutusten kevään 2024 valinnat on julkaistu

Oulun yliopisto käynnistää syksyllä 2024 Kajaanissa varhaiskasvatuksen ja erityisopetuksen monimuotokoulutuksia. Opinnot toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Kajaanin ja Iisalmen kaupunkien erillisrahoituksella.

Tulotietojen toimittaminen elokuussa 2024 alkavalle varhaiskasvatuksen toimintakaudelle

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut määräytyvät perheen koon, tulojen sekä lapsen varhaiskasvatuksessa vietetyn ajan perusteella. Asiakasperheiden tulot tarkastetaan vuosittain.

Edlevo appin selainversion linkki muuttuu

Edlevo App -järjestelmässä on uusi linkki.

Iisalmen kaupungin avoin varhaiskasvatus sai Vuoden Lapsellinen Teko -diplomin Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:ltä

Vuoden Lapsellinen Teko luovutetaan henkilölle tai taholle, joka toimii lapsen oikeuksien puolustajana.